Visie op logopedie bij volwassenen

Wij vinden dat in logopedische behandeling bij volwassenen vanuit de communicatie gewerkt moet worden. Vanuit de hulpvraag van de cliënt, logopedisch onderzoek en observatie gegevens wordt een behandelplan opgesteld.

Behandeling

Wanneer er problemen ontstaan in de communicatie als gevolg van uiteenlopende aandoeningen (CVA www.afasie.nl , Parkinson of andere aandoeningen) kan Van Hoek & Van Luijk u logopedische behandeling bieden.
De communicatie kan ook vestoord zijn doordat er stemproblemen zijn en u onvoldoende uw stem efficiënt kunt gebruiken. Ook dan is het mogelijk bij ons voor logopedische behandeling te komen.
Ook wanneer de uitspraak belemmerd wordt door een accent, andere moedertaal of andere oorzaak, kunnen wij een aangepaste training aanbieden.
Deze aanpak is mogelijk in de individuele setting, maar kan prima toegepast worden in een groep, mits deze voldoende deelnemers heeft.

Producten

Een goed verstaander…

Workshop voor begeleiders, verzorgers en vrijwilligers die werken of die dagelijks omgaan met slechthorenden ouderen. De workshop geeft uitleg over de werking van het gehoor, de problemen die kunnen ontstaan bij een verminderd gehoor en praktische tips en adviezen in de omgang met slechthorende ouderen.
De workshop wordt gegeven door twee logopedisten.